Örömmel számolunk be arról, hogy az elmúlt hétvégén Budapesten ülésezett az EU-tagországok logopédusainak szakmai szervezete, a CPLOL (Standing Liaison Committee of Speech and Language Therapists / Logopedists in the European Union). Ezúttal a CPLOL rendes tagjai által delegáltak, közel 70 fő (országonként két állandó küldött), a Gellértben Hotelben tartottak két napos megbeszélést a szervezet műkodésének aktuális kérdéseiről. Az MLSZSZ-t, a mi két állandó küldöttünk, dr. Kas Bence és dr. Mészáros Éva képviselték. Bencének köszönjük még az MLSZSZ nevében vállalt szervezést, a delegátak segítését is!
Az ülés zárásaként a küldöttek meghallgatták, az "Afázia - Az Újrabeszélők Egyesülete" és az "OORI" szervezésében a Hangadó Énekkart. Sikerük frenetikus volt, köszöhetően a lelkes és felkészült énekeseknek, Fekete Zsófia karvezetőnek, Eckhardt Fanni zeneterapeuta segítőnek és Nagy Katalin Kitti logopédusnak. Íme a képek, amelyek megörökítették a közel 20 perces előadást.
Köszönjük, hogy ez az egyedülálló kórus vállalta a fellépést, megmutatta, bizonyította az éneklésben rejlő rehabilitáció lehetőségét az EU logopédusainak is!